Spaghettipompoen met tomaten, spinazie en ricotta

370 kcal.

De naam zorgt een beetje voor verwarring, want echte spaghetti is het natuurlijk niet. Máár, je kunt het wel zo gebruiken.

Dit heb je nodig

spaghettipompoen

ricotta 250gr  C9 kuur bestellen

olijfolie 2 eetlepels      

knoflook 2 tenen

rivola – cherry tomaten 400gr

verse spinazie 200gr

balsamico azijn 2 eetlepels.

Aan de slag

1.Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de pitten en houd achter. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

2.Stort de ricotta uit het bakje naast de pompoen op de bakplaat. Bak de pompoen en ricotta ca. 35-40 min. in het midden van de oven. Let op dat de ricotta niet verbrandt. Prik met een vork in de pompoen. Deze is gaar als de vork er makkelijk in gaat. Leg de laatste 20-25 min. de pompoenpitten erbij op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi eventueel met zout. Rooster goudbruin.

3.Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten doormidden. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en tomaten 5 min. Voeg de spinazie toe en roerbak nog 3 min. Neem de wok van het vuur en breng het tomaten-spinaziemengsel op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout. Neem de pompoen en ricotta uit de oven. Trek het pompoenvlees met een vork in slierten. Schep de pompoen voorzichtig in diepe borden en verdeel het tomaten-spinaziemengsel erover. Verbrokkel de ricotta erover en garneer met de geroosterde pompoenpitten.

BUON APETITO