Herkenbaar Voor jou?

 Dat zijn juist van die gevoelens die vaak voorkomen bij vrouwen in de overgang.
Er verandert dan ook heel veel in deze periode 

De overgang is  de periode waarin zich het nieuwe evenwicht instelt in de hormoon- huishouding rond de  menopauze. Maar wat is nu precies wat er allemaal verandert in het lichaam van de vrouw

 

 

 

U wilt graag antwoord op alle veranderingen die in de overgang plaats vinden, om blijvend weer uw balans terug te vinden.

Je wilt je dolgraag weer gelukkig voelen, maar je zit wel met veel vragen. Het lijkt wel of  het evenwicht in je lichaam ver te zoeken is en om nu heel het internet af te spitten !

Geen probleem er is een simpele uitleg voor.

Nadat ik zelf ook die neerslachtige gevoelens kreeg ben ik op onderzoek gegaan, ik las allerlei informatie hierover, spendeerde uren op het internet en daarom kan ik jou ook weer tips geven die bij mij werkten.

Dus Wat Is De Beste Methode Om weer lekker in je vel te komen tijdens de overgang

56% van de vrouwen heeft regelmatig, in meer of mindere mate te maken met stemmingswisselingen. Het is ook een vrij onbegrepen kant van de overgang. Onverklaarbare neerslachtige gevoelens, opstandigheid, ongeduld, nervositeit en zo kan ik nog wel even verder gaan. De buitenwereld heeft hier niet altijd begrip voor maar voor jou kan het echt een akelig gevoel zijn.

Je hormonen  spelen hier zeker een rol bij

Waar komt het vandaan? dat is nog niet precies duidelijk maar de oorzaak wordt gezocht in de schommelende hormoonspiegel. Tijdens de overgang stopt het lichaam geleidelijk met de productie van hormonen die zorgen voor de ovulatie en menstruatie.  De niveaus van oestrogeen en progesteron schommelen hierdoor voortdurend . Dat is zoiezo al van invloed op je humeur.

Dus Wat Is De Beste Methode Om Actief Weer In Een Positieve Gemoedstoestand Te Komen.

In het algemeen kun je stellen dat  Regelmaat en Ritme helpen de meest voorkomende overgangsklachten te verminderen.

Lichaamsbeweging is een goede tweede  Pak lekker de fiets, ga een stuk wandelen en sporten is ook een bewezen verbeteraar van je emotionele welbevinden.

Vooral actief buiten bezig zijn levert winst op. Immers het zonlicht heeft een hele goede invloed op je botten en je lijf. (Vitamine D)

Bewegen kost wel kracht en tijd maar het is een logische tip waar ik altijd goede reacties op krijg. Ook in recente onderzoeken komt weer naar voren dat voldoende regelmatige beweging je overgangsklachten kan verlichten. Wij raden aan om iedere dag wat extra beweging te nemen. Zorg dan wel voor een gebalanceerd dieet met voldoende eiwitten om je spiermassa te behouden. Tijdens de overgang gaat je spiervolume soms sneller achteruit als je dieet niet ideaal is.

Een Nieuwe Levensfase Begint

Een andere theorie gaat in op de levensfase waarin vrouwen van 45-50 jaar terecht komen. De jeugd is definitief voorbij, er verschijnen rimpels en een buikje en je bent niet meer vruchtbaar. De kinderen hebben je minder nodig en op het werk is de grootste uitdaging er ook wel af. Dit gevoel ‘nutteloos’ te zijn, kan de sombere gevoelens versterken. Bovendien  slapen veel vrouwen in de overgang slechter, waardoor ze uitgeput kunnen raken. En die vermoeidheid is ook weer van invloed op het humeur.

Er is dus werk aan de winkel. Begin eens met bewust op te letten wat je zoal eet op een dag. 

Voor lange termijn succes heb je uiteraard iets nodig wat je vol kunt houden, wat je snel resultaat laat zien, waarbij je toch de dingen kunt eten die je lekker vindt en waarbij je liefst geen uren in de sportschool hoeft te zweten als je niet echt het sportieve type bent.

En in mijn gratis “Jouw overgang! Slank, gezond, en emotioneel in balans”  Ebook
om direct weer in shape te komen
  krijg je nog meer tips, trucs en strategieën en kun je DIRECT beginnen met het verliezen van je extra kilo’s zonder dat je jezelf hoeft te verhongeren, uren in de Sportschool hoeft door te brengen, terwijl je toch het voedsel kunt eten wat je graag eet.

Als je op zoek bent naar een gegarandeerde methode om snel en gezond af te vallen en ook graag alvast wat tips zou krijgen wat dit betreft.
Meld je dan nu aan voor de gratis ” Dames in de overgang kickstartguide
om direct weer in shape te komen.!  Het is Gratis, eenvoudig toe te passen en geeft je 4 Simpele direct toepasbare stappen voor een plattere buik.

En je eerste kilo’s verliezen.

In slechts 14 dagen.

heeft al duizenden mensen geholpen bij het blijvend verliezen van hun overtollige kilo’s, jij kunt de volgende zijn.

Daarna krijg je ook de mogelijkheid om al je overgangs issues te bespreken.

Direct contact via messenger

of stuur een WhatsApp naar Wilma Voedingenbody 0633176767

Bron://www.gezondheidsnet.nl

Bron: overgang,klachten

Bron:// VUMC

-Overgang: de periode waarin zich het nieuwe evenwicht instelt in de hormoon- huishouding rond de (climacterium) menopauze