Ontdek Hoe Jij Jouw Overgang Makkelijker En Beter Door Komt.

Alle dames tussen de 40 en 60 jaar komen op een moment in de overgang.
Dat is iets waar geen twijfel over bestaat.
We gaan hier in op de meest voorkomende klachten en direct toepasbare tips , te gebruiken in het dagelijks leven .

 

 

Hebben We Het Over De Overgang Dan Bedoelen We Dit.

Wat is dat nu die overgang.

We kunnen stellen dat de overgang (menopauze)  de periode is rond de laatste eisprong en menstruatie. Er verandert in deze tijd veel in het lichaam van de vrouw. Ik weet zelf uit ervaring, en van andere vrouwen dat  voor sommige vrouwen  de overgang gepaard met klachten, die soms zeer heftig kunnen zijn.
De overgang (menopauze)  de periode is rond de laatste eisprong en menstruatie. Er verandert in deze tijd veel in het lichaam van de vrouw. Voor sommige vrouwen gaat de overgang gepaard met klachten, die soms zeer heftig kunnen zijn.

Hormonale veranderingen

Tijdens de vruchtbare jaren van een vrouw zijn de eierstokken verantwoordelijk voor de productie van vrouwelijke hormonen: oestrogenen en progesteron. Die hormonen sturen belangrijke processen in het lichaam aan: de eisprong, de maandelijkse menstruatie, de opbouw van botweefsel en nog meer. Daarnaast zijn de eierstokken verantwoordelijk voor de productie van een derde hormoon: testosteron. Dit hormoon speelt een rol bij het libido (zin in seks) en de stemming/gemoedstoestand. Tijdens de overgang neemt de productie van al deze hormonen in de eierstokken af. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals opvliegers en nachtelijk transpireren.

Welke klachten komen nu precies het meest voor?

Veel genoemde klachten  die ik ook hoor en ervaren heb zijn: een onregelmatige menstruatie, opvliegers, hevig transpireren, vermoeidheid, slapeloosheid,  stemmingswisselingen, concentratiestoornissen, een droge vagina, urineverlies en botontkalking.

Daarnaast heeft bijna elke vrouw last van onverklaarbare gewichtstoename

Is het zo dat iedere vrouw klachten heeft?
Nee gelukkig niet. Een derde van de vrouwen heeft bijna geen last van overgangsklachten. Een derde heeft lichte tot matige klachten en nog eens een derde heeft erg veel last van de overgang.

Dus ondanks dat niet iedere vrouw klachten heeft, krijgt iedere vrouw natuurlijk wel met het proces van de overgang te maken

De overgang begint meestal rond je 45e. De menopauze, het moment wanneer je het laatst menstrueert, vindt plaats rond je 51e. Maar ook een overgang die begint als je 40 bent of een laatste menstruatie als je 55 bent, is heel normaal. Gemiddeld duurt de overgang vijf jaar, maar het kan ook korter of langer zijn.

Hoe ga je dit aanpakken? Geen probleem er is wat aan te doen.
Het veranderen van de leefstijl kan al helpen, zoals voldoende beweging, het voedingspatroon aanpassen, niet roken en alcoholgebruik beperken.In het uiterste geval,  kan een hormonale therapie (voorgeschreven door een arts) verlichting bieden. Eventueel kan acupunctuur of homeopathie een behandeloptie zijn. Ik heb zelf gelukkig een methode gevonden om deze klachten drastisch te verminderen.En dan met producten van natuurlijke oorsprong.

De belangrijkste triggers van opvliegers die ik het meest te horen krijg van dames zijn.

 • suikers
 • cafeïne (in koffie, zwarte thee én chocola)
 • pikante voeding
 • overgewicht
 • roken
 • uitdroging
 • stress

Al deze triggers betekenen (fysieke) stress voor je lichaam en stress is misschien wel de grootste trigger voor een opvlieger. Stress verergert ook opvliegers. Het is dus belangrijk om te kijken naar stress in jouw leven en waar je dit mogelijk kan verminderen

Je kunt er zelf veel aan doen om je opvliegers te beperken in hevigheid en aantal. Belangrijk is om je voeding aan te passen en te zorgen dat daar geen triggers in zitten zoals hierboven genoemd.

Vergeet vooral niet gezonde vetten te eten. Er is een relatie tussen het eten van te weinig gezonde vetten en opvliegers.

Er zijn 3 soorten vetten

 • Verzadigde vetten, dit zijn vaak de dierlijke vetten
 • Onverzadigde vetten, deze vetten zijn vaak afkomstig van planten, zoals olijven, noten, avocado’s, zaden en pitten en je vindt ze ook in vis.
 • Transvetten , dit zijn de zeer ongezonde verzadigde vetten. Van oorsprong zijn transvetten plantaardig, zoals palmolie. Maar tijdens een industrieel proces zijn ze verhit en verhard. Op het etiket van het product lees je dan de naam gehydrogeneerde plantaardige vetten, of geharde plantaardige vetten.

Wil je hier alles over weten lees dan hier verder over alle soorten vetten.

Uitdroging zal opvliegers verergeren en veel vrouwen weten niet dat ze in feite uitgedroogd zijn. Drink dus meer water dan je gewend bent.

Kleding
Draag kleding in lagen, die gemakkelijk zijn uit te trekken bij een opvlieger. Een koud washandje in de nek (dus niet op het voorhoofd) kan ook helpen. Verder is het een echte aanrader  om natuurlijk stoffen te dragen, zoals katoen, zijde of wol.

Er is maar 1 jij !

Verder is het zo er is maar 1 jij!! Dus het is erg persoonlijk wat bij jou helpt en wat niet . Ik heb zelf een methode ontwikkelt die bij mij helpt en ook bij heel veel dames over de hele wereld. Verder blijft het erg persoonlijk wat helpt en wat niet. Ik ken vrouwen die bijvoorbeeld veel baat hadden bij reiki en acupunctuur. Ook dit kan je lichaam weer opnieuw in balans brengen en daar gaat het om. Maar andere vrouwen hadden hier geen baat bij. Je zult je eigen oplossingen moeten zien te vinden, maar die zijn er zeker. Er is helaas geen oplossing die voor iedere vrouw werkt.

Heb je last van opvliegers dan is dit een goed moment om goed naar je lichaam te luisteren en uit te vinden wat voor jou een passende oplossing is. Soms werkt iets een paar maanden prima en dan opeens niet meer. Erg frustrerend. Maar zie ook dát opnieuw als een moment om te kijken naar wat je lichaam nodig heeft. Wees nieuwsgierig! Probeer van alles uit totdat je gevonden hebt wat voor jou werkt. Je kunt alvast beginnen met:

 1. kleding aanpassen, laagjes dragen.
 2. meer water drinken om uitdroging tegen te gaan.
 3. een natuurlijk product gebruiken om je hormonen weer in balans te krijgen
 4. direct toepasbare simpele oefening als je een opvlieger voelt opkomen.Zet  de middelvingers van je beide handen op een punt 3 cm onder je navel. Hier bevinden zich twee belangrijke meridianen. Adem flink diep in en uit, en adem vervolgens rustig door terwijl je dit punt nog even ingedrukt houdt. Deze oefening helpt om je lichaamstemperatuur te laten dalen.

Vul je voeding aan met:

Forever Aloe Peaches bevat 84,3% pure aloë vera gel uit het binnenblad van de aloë vera plant en is rijk aan vitamine C. De heerlijke smaak van perzik geeft aloë vera gel een zomerse twist! Forever Aloe Peaches is een ideale aanvulling op een uitgebalanceerd en gezond voedingspatroon.  bestellen kan via onderstaande link

Bestel direct aloe vera peaches

Je ontvangt dan een fles Aloe Peaches,het gaat hier om een natuur product dus om uit te proberen kan je het best een 3pack nemen, het heeft even tijd nodig voordat je daadwerkelijk gaat ervaren wat het voor je doet. Bovendien is de drank rijk aan vitamine C .

Bestel 3 pak aloe peaches  en neem even de tijd om  te ervaren wat het voor jou doet.

Ik drink het zelf iedere dag, heel simpel 1 glaasje van 90cc.

Dit is wat ik gedaan heb.

Na van alles geprobeerd te hebben wat
voor mij niet werkte vond ik gelukkig een
methode die me wel hielp, simpel toe te passen is, goed vol te houden en
inderdaad blijvend resultaat oplevert.

Om direct weer in shape te komen!

Ik ben op zoek gegaan naar een totaal pakket wat mij door de overgang kon helpen

En dan heb ik het niet alleen over de opvliegers, ik wilde en een oplossing voor mijn opvliegers, maar ook emotioneel kon ik wel een steuntje gebruiken en mijn gewicht wilde ik ook verminderen.

Als je op zoek bent naar een gegarandeerde methode om snel en gezond af te vallen en ook graag alvast wat tips zou krijgen wat dit betreft.
Meld je dan nu aan voor de gratis ” Dames in de overgang kickstartguide
om direct weer in shape te komen.!  Het is Gratis, eenvoudig toe te passen en geeft je 4 Simpele direct toepasbare stappen voor een plattere buik.

En je eerste kilo’s verliezen.

In slechts 14 dagen.

heeft al duizenden mensen geholpen bij het blijvend verliezen van hun overtollige kilo’s, jij kunt de volgende zijn.

Daarna krijg je ook de mogelijkheid om al je overgang issues te bespreken.

Klik op de gratis presentatie video hieronder voor alle informatie en echte verhalen over wat het voor je kan doen.

Jouw Overgang gewicht en overgangsklachten verminderen

 

Direct contact via messenger

 

BRON: www.rijnstate.nl

BRON: www.energiekevrouwen.nl